Alb Eng
Për QIKA
Lajme

Aktivistet feministe bëjnë grafite në Vushtrri kundër shtypjes së grave

QIKA 30.7.2021

Kësaj radhe, Kolektivi për Mendim dhe Veprim Feminist së bashku me aktivistë nga qyteti i Vushtrrisë, mbushën muret e qytetit me mbishkrime feministe të cilat shpërfaqin dhunën sistemike ndaj vajzave dhe grave.

“Duke e njohur shumësinë e formave të shtypjes së grave në kushtet e patriarkalitetit, aktivistet dhanë mesazhe revolte dhe solidariteti në luftën kundër çdo shtypjeje,” shkruan Kolektivi për Mendim dhe Veprim Feminist.

Disa nga mbishkrimet ishin:

“Virgjëria është shpikje e burrave”

“Morali i shpisë nuk matet me trupin e çikave”

“Ai që t’rrehë e ka vendin n’burg jo n’shpi”

“Puna e papagume e grave e man shtetin”

“Në këtë shkollë jep mësim një ngacmues seksual”

“Trupi yt është trupi yt”

“Ai që t’rrehë nuk t’don”

“70 tan diten a? Qiti vet!”

“Dhunuesit e grave n’burg!”

“Raporto dhunën”

QIKA

Qendra për Informim, Kritikë dhe Aksion - QIKA është organizatë e themeluar në gusht të vitit 2020, që për qëllim ka mbrojtjen dhe promovimin e të drejtave të barabarta për të gjithë qytetarët e Republikës së Kosovës.