Alb Eng
Për QIKA 1≠1

Të drejtat e grave në Argjentinë po zhduken

QIKA 13.5.2024

Pasi Javier Milei u zgjodh president, kërcënimet për sigurinë time më detyruan të mërgoja. Kam frikë nga rritja e ekstre...

Jugu i Madagaskarit, vendi ku vajzat shiten për martesë para se të lindin

QIKA 30.4.2024

Në Jug të Magaskarit po bëhen përpjekje për ti dhënë fund një praktike tradicionale, por ilegale, ku vajzat premtohen si...

Ndërprerja e ndihmave humanitare duhet të kritikohet si dhunë me bazë gjinore

QIKA 8.4.2024

Britania ka ndërprerë ndihmat ndërkombëtare për të disatën herë që nga viti 2020, si rezultat i të cilave mirëqenia e gr...

Është përgjegjësi feministe të kërkosh armëpushim të menjëhershëm në Gaza

QIKA 5.4.2024

Si shumë të tjerë në mbarë botën, edhe unë jam lodhur emocionalisht. Pjesën më të madhe të ditës e kaloj duke i skanuar ...

Ligjet e pagave të barabarta në Evropë po dështojnë

QIKA 3.4.2024

Gratë janë të pavetëdijshme për diskriminimin gjinor në paga sepse kompanitë ku ato punojnë shpesh mbajnë të fshehta pag...

Formulimi seksist i Kushtetutës së Irlandës mund të ndryshohet me referendum

QIKA 26.2.2024

Më 8 Mars – Ditën Ndërkombëtare të Gruas, qytetarët irlandezë do të votojnë në referendum nëse do të zëvendësojnë apo jo...

Gëzimi po zëvendësohet me traumë për nënat që po lindin gjatë luftës në Gaza

QIKA 15.2.2024

Tri gra palestineze kanë ndarë storiet e tyre të trishta se si është të lindësh në kampin e refugjatëve Jabalia, nën fri...

Aparteidi gjinor duhet të shpallet krim

QIKA 12.2.2024

Shtypja e institucionalizuar, tirania dhe diskriminimi ndaj grave në Iran dhe Afganistan janë të dukshme dhe flagrante. ...

Mësime nga lufta për të drejtën e votës – Si ta shndërrojmë një kauzë në lëvizje?

QIKA 24.1.2024

Historia dëshmon se udhëheqësit/et e lëvizjeve të suksesshme duhet të shkojnë përtej revoltës ndaj pushtetit. Ata/o duhe...

Mos i injoroni vuajtjet e grave sudaneze

QIKA 17.1.2024

Gratë po mbajnë peshën e luftës së egër në Sudan. Bota nuk duhet t’i mbyllë sytë.

Gratë sudaneze më kanë frymëzuar gjit...