Alb Eng
Për QIKA
Lajme

Artistja feministe kundërshton punët e papaguara me anë të një video performance

QIKA 5.8.2022

Saranda Sadikaj, e njohur me emrin e saj artistik si Ms. Indefinite, përmes trilogjisë performative “Koha Matriarkale” ka kundërshtuar punët e papaguara të grave dhe ka sfiduar mendësinë patriarkale të rrënjosur në shoqërinë tonë.

Historikisht, punët e shtëpisë kanë rënduar mbi gratë padrejtësisht, ashtu si kujdesi ndaj fëmijëve dhe të moshuarve. Në një postim Sadikaj është shprehur se përmes kësaj performance artistike ka kundërshtuar sistemin patriarkal e kapitalist i cili shtypë dhe diskriminon gratë, duke mos ua vlerësuar e paguar punën e bërë dhe duke mos ua njohur kontributin e tyre.

Konceptualizmi i videos dhe regjia artistike janë realizuar nga vetë artistja feministe, ndërsa projekti wshte mbështetur nga European Endowment for Democracy (EED)

QIKA

Qendra për Informim, Kritikë dhe Aksion - QIKA është organizatë e themeluar në gusht të vitit 2020, që për qëllim ka mbrojtjen dhe promovimin e të drejtave të barabarta për të gjithë qytetarët e Republikës së Kosovës.