Alb Eng
Për QIKA
Lajme

Lodra e popullarizuar “Mr. Potato Head” tani do të paraqitet me gjini neutrale

QIKA 13.4.2021

Kompania Hasbro e cila prodhon lodrën plastike në formë të patates “Mr. Potato Head” tani do ta emërojë atë me gjini neutrale, pra vetëm si “Potato Head”. Ky ndryshim i emrit do të shfaqet në kutitë që do të prodhohen këtë vit.

Prodhuesit e lodrave kanë ndryshuar mënyrën e prodhimit klasik. Kështu, kukulla Barbie tani prodhohet në ngjyra të ndryshme të lëkurës si dhe forma të ndryshme trupore. Thomas & Tank Engine shtoi më shumë karaktere vajzash, dhe American Girl tani po shet edhe verzionin e kukullës burrë shkruan Independent.

QIKA

Qendra për Informim, Kritikë dhe Aksion - QIKA është organizatë e themeluar në gusht të vitit 2020, që për qëllim ka mbrojtjen dhe promovimin e të drejtave të barabarta për të gjithë qytetarët e Republikës së Kosovës.