Alb Eng
Për QIKA
Lajme

Në Burkina Faso disa burra të armatosur kanë rrëmbyer 50 gra

QIKA 18.1.2023

Disa gra dhe vajza janë sulmuar dhe rrëmbyer nga burra të armatosur. Incidenti ndodhi 15 km larg qytetit të Arbindës dhe në provincën e Soumit.

“Ndërsa ishin në kërkim të frutave të egra, këto gra, nëna dhe vajza u sulmuan padrejtësisht nga burra të armatosur”, shprehet në deklaratë kryetari i rajonit. Ai shtoi se kërkimet filluan sapo u raportuan zhdukjet.

Kryetari Sahel shprehu solidaritetin e tij me familjet e grave në emër të qeverisë, duke shtuar se autoritetet “mbeten të përkushtuara për të bërë gjithçka që është e mundur për ta sjellë situatën në një përfundim të suksesshëm”.

Ministria e Jashtme e Francës tha në një deklaratë të hënën se dënon rrëmbimet “në termat më të fortë të mundshëm” dhe bëri thirrje për lirimin e menjëhershëm të grave.

QIKA

Qendra për Informim, Kritikë dhe Aksion - QIKA është organizatë e themeluar në gusht të vitit 2020, që për qëllim ka mbrojtjen dhe promovimin e të drejtave të barabarta për të gjithë qytetarët e Republikës së Kosovës.