Alb Eng
Për QIKA
Lajme

Sally Yates do të fillojë hetimet mbi abuzimin seksual në ligën e futbollit të grave

QIKA 5.10.2021

Futbolli amerikan ka punësuar ish -prokuroren e përgjithshme në detyrë Sally Yates për të nisur një hetim të pavarur mbi akuzat që po qarkullojnë kundër trajnerëve të futbollit të grave.

Në një njoftim të postuar në Twitter të dielën, organizata shkroi se Yates do të shqyrtojë akuzat për “sjellje abuzive dhe sjellje të pahijshme seksuale”.

“Futbolli amerikan merr seriozisht përgjegjësinë e tij për të hetuar me forcë sjelljen e neveritshme të raportuar, për të fituar një kuptim të plotë dhe të sinqertë të faktorëve që e lejuan atë të ndodhë dhe për të ndërmarrë hapa kuptimplotë për të parandaluar që kjo të ndodhë në të ardhmen,” thuhet në deklaratë.

FIFA, organi drejtues botëror i futbollit, po drejton gjithashtu hetimin e vet mbi këto akuza.

Athletic raportoi në fillim të kësaj jave se trajneri i North Carolina Courage Paul Riley i kishte detyruar lojtaret për të kryer favore seksuale që nga viti 2010.

Në përgjigje të akuzave, Riley i tha The Athletic se “Unë kurrë nuk kam pasur marrëdhënie seksuale, dhe nuk kam bërë avancime mbi favore seksuale.”

Riley u pushua nga puna pasi akuzat dolën në dritë. Gjithashtu këtë javë, trajneri i Washington Spirit, Richie Burke u pushua nga puna pasi The Washington Post publikoi një artikull që zbulonte se Burke abuzonte verbalisht dhe emocionalisht lojtaret.

QIKA

Qendra për Informim, Kritikë dhe Aksion - QIKA është organizatë e themeluar në gusht të vitit 2020, që për qëllim ka mbrojtjen dhe promovimin e të drejtave të barabarta për të gjithë qytetarët e Republikës së Kosovës.